BEZGLUTENOWE MUFFINY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM

Proste i szybkie w przygotowaniu bezglutenowe babeczki z jabłkami z dodatkiem cynamonu. Można je przygotować z dowolnymi owocami lata. Babeczki znikają z talerza w mgnieniu oka!

Potrzebne składniki:

- 250 g mąki ryżowej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego i bez fosforanów,
- 3 łyżki syropu z daktyli,  
- 140 g jogurtu naturalnego,
- 100 ml oleju słonecznikowego lub z pestek winogron,
- 2 jajka od szczęśliwej kurki,
- 3 jabłka,
- cynamon.



Sposób przygotowania:

- W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę i proszek do pieczenia.
- W drugiej misce wymieszać mokre składniki: jogurt naturalny, syrop z daktyli, olej i jajka. Połączyć mokre i suche składniki. Wymieszać.
- Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, po czym do połowy wysokości papilotek nałożyć ciasta. Do ciasta włożyć kostki pokrojonego jabłka, oprószone cynamonem i posypać wiórkami kokosowymi.
- Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 25 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz