SALSA Z MANGO

Salsa  z mango jest niezwykle łatwa w przygotowaniu i jest wspaniałym dodatkiem do wielu potraw, szczególnie tych ciężkostrawnych. Świetnie spisuje się do potraw z grilla. Użyta w salsie chili poprawia przemianę materii oraz przyspiesza spalanie kalorii, ale gwiazdą jest tu mango, które jest ważnym jedzeniem leczniczym. Mango wspiera zdrowie oczu, pomaga w zapobieganiu cukrzycy, a zawarte w nim polifenole pomagają zapobiegać i walczyć z nowotworami. Domownicy nie chcą jeść mango? Przygotuj z niego posiłek. Zjedzą na pewno.

Potrzebne składniki:

- 1 mango,
- 1 papryczka chili bez pestek,
- pół czerwonej cebuli,
- 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki,
- 2 łyżki soku z limonki,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- sól morska bez substancji przeciwzbrylającej.

Sposób przygotowania:

- Mango pokroić w małą kostkę. Cebulę, papryczkę i natkę posiekać. Połączyć składniki, dodać sok z limonki, oliwę z oliwek, posolić. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz