TRUSKAWKOWA SALSA

Salsa, to nic innego jak sos z drobno posiekanych lub zmiksowanych warzyw lub owoców. Truskawkowa salsa, to nic innego jak salsa na bazie obecnie królujących na naszych stołach truskawek. Idealnie nadaje się do smażonych lub pieczonych mięs, ryb lub jako przekąska. Jest  smaczna i prosta w przygotowaniu. 

Składniki:

- dwie szklanki pokrojonych truskawek,
- dwie małe słodkie papryczki (pomarańczowa i żółta),
- pół łyżeczki posiekanej ostrej papryki,
- szczypiorek,
- łyżeczka octu balsamicznego,
- pół łyżeczki ulubionego miodu,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 
- sól bez substancji przeciwzbrylającej, 
- świeżo zmielony czarny pieprz,
- odrobina soku z cytryny do smaku.

Sposób przygotowania:

- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, przyprawiamy i odstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz