KASZA JAGLANA NA SŁODKO Z BANANEM I RODZYNKAMI

Dzisiaj kasza jaglana w wersji śniadaniowej. Doskonałe połączenie składników i niezły zastrzyk energii na cały dzień!
Kasza jaglana to jedna z najzdrowszych  i najstarszych kasz, niestety niedoceniona. Jaglanka ma  wiele cennych właściwości. Jest źródłem lekkostrawnego pełnowartościowego białka. W dodatku jest  bezglutenowa, dlatego polecana jest osobom na diecie bezglutenowej.
Jest bogata w witaminy z grupy B, E, lecytynę (która wspomaga naszą pamięć i koncentracje), żelazo, miedź, cynk, wapń. Zawiera krzemionkę która rewelacyjnie wpływa na nasze włosy, skórę i paznokcie.


Potrzebne składniki:

- 4 łyżki kaszy jaglanej,
- łyżka dżemu własnej roboty np. śliwkowego,
- garść rodzynek,
- garść ziaren słonecznika,
- łyżka siemienia lnianego,
- łyżka miodu,
- 1 banan,
- woda,
- cynamon.


Sposób przygotowania:

- Kaszę jaglaną gotować w wodzie ok. 15 minut.
- Do kaszy dodać rodzynki, słonecznik, siemię lniane, miód, cynamon. dżem. Dodać pokrojonego w plasterki banana . Wymieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz